< לפרויקט הבא

משרדי קסטל

חברת בניה משפחתית המתמחה בפרויקטים של תמ"א.

החלל המיועד למשרדים נמצא בבנין משרדים ברמת החייל, ושימש כאולפן הקלטות. לחלל הענק היה רק מקור אור קטן אחד, והיה חשוך לגמרי גם בשעות היום.

האתגר היה לנצל את מקור האור היחיד ככל שניתן בתגבור תאורה מלאכותית נעימה ונכונה. התכנון כלל אזור להצגת הפרויקטים ולפרזנטציות. משרדים סגורים לפרטיות (שהופרדו בזכוכיות כדי לאפשר מעבר אור), אזור כניסה ליצירת אווירה של חברה משפחתית וותיקה – ועל כן בחרתי בקיר תמונות משפחתיות של הבעלים. יצירת מחסן, מטבחון, ושירותים הכוללים אפשרות למקלחת. הדבר היחיד שבחרתי להשאיר היתה תקרת הצלעות מבטון שנצבעה בשחור, ולה נוספה מערכת מיזוג עם תעלות חשופות שהשלימה את המראה התעשייתי. החלון הקטן הורחב לקיר זכוכית שלם ויציאה למרפסת קטנה.

על שולחן הישיבות העצום עשוי מגזעי אקליפטוס שנבחרו במיוחד במנסרת עצים, הונח משטח זכוכית. תחתיו שטיח חבל ענק שהוזמן במידה מיוחדת להדגשת המראה הטבעי של השולחן. גופי התאורה מעל השולחן נועדו במקור לתאורת חוץ. במטבחון שולבו בריקים עתיקים למראה לופט בשילוב גופי תאורה שחורים מודרניים.

< לפרויקט הבא